Gastronádoby
Gastronádoby jsou ideální pro přepravu, výdej jídel i skladování. Ať už jsou Vaše gastronádoby smaltované, s teflonem nebo polykarbonátové, lze je využít ve všech gastro zařízeních a pomohou tak zachovat kvalitní jídlo po maximální potřebnou dobu.
Gastronádoby, „géčka“ „Gé-enka“, „vaničky“ nebo také „gastrošky“ lze využívat ve všech gastronomických zařízeních, jako jsou pečící trouby, výdejní vodní lázně, ledničky, mrazáky, šokery, konvektomaty a další. Gastronádoby jsou vhodné nejen pro vaření v konvektomatech ale také pro výdej a skladování jídla, ale i pro jeho přepravu. Všechny nádoby mají pevně stanovené rozměry.
Tyto rozměry plně odpovídají celosvětovému uznávanému standardu Evropské normy. Gastronádoby jsou vyráběny v různých velikostech (GN2/1, GN1/1, GN2/3, GN1/3 apod.). V naší nabídce naleznete nerezové gastronádoby nejrůznějších velikosti. Nerezové gastronádoby můžete používat v teplotách od -40° do +300 °C.
Nabízíme vám gastronádoby do všech gastro zařízení – gastronádoby na výdej, přepravu a skladování.
Gastronádoby pro skladování, vaření, pečení přepravu a výdej jídla jsou vhodné do všech gastro zařízení jako konvektomat, pečící trouba, vodní lázeň, přepravní termobox, lednice, šokový zmrazovač a další. Základním plošným rozměrem je GN 1/1, tedy 52 x 32,5 cm. Poklice na gastronádoby objednávejte samostatně z naší nabídky. Jsou ve variantách obyčejné, s výřezem pro úchyty a se silikonovým těsněním.
Gastronádoby mají pevně stanovený rozměr podle normy EN 631.1/1997 a základním plošným rozměrem je GN 1/1, tedy 52 x 32,5 cm. Jejich provedení je různé, liší se použitím materiálu a každý je vhodný pro něco jiného – nerezové, polypropylenové, polykarbonátové, porcelánové, melaminové, porcelánové.
Vhodné příslušenství pro gastronádoby jsou poklice s výřezem na naběračku, poklice se silikonovým těsněním, vložky, síta a jíné a díky tomu vzniká nekonečná kombinace gastronádob do každého provozu.
Jednoduše řečeno, v gastronádobách se skladuje, připravuje, vaří, peče, přaváží a vydává a dají se mýt v myčce. Stačí si jen vše dobře naplánovat a ve většině případů nemusíte už hotové pokrmy přendávat z jedné nádoby do druhé. Bez systému gastronádob si moderní provoz již nelze představit.
Pokud si to neumíte moc představit, postupujte takto:
Vezměte list papíru A4 a napište si na něj GN 1/1. Další list rozdělte na dvě půlky a napište si na každý GN 1/2. Další list rozdělte na tři stejné díly a na každý si napište GN 1/3. Takto si postupně nastříhejte další listy papíru a vytvořte si dílky s označením GN 1/4, GN 1/6, GN 1/9. Nakonec vezměte list, na kterém máte napsáno GN 1/1 a na něj si poskládejte menší dílky tak, abyste pokryli celý list GN 1/1. A je na světě kombinace gastronádob za použití různých velikostí.